Vijesti

TESLIĆ - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je jutros stanje u ovoj lokalnoj zajednici povoljnije i da su se, uprkos kiši koja pada manjom jačinom, tokom noći rijeka Usora i rječice povukle u svoja korita, izuzev pojedinih džepova.

SIJEKOVAC - Vladika zvorničko-tuzlanski Fotije predvodi liturgiju u Crkvi Svete velikomučenice Ognjene Marije u Sijekovcu kod Broda gdje je počelo obilježavanje 27 godina od kada su regularne vojne snage Hrvatske sa paravojnim bošnjačko-hrvatskim formacijama izvršile stravične zločine i ubile 46 srpskih civila - žena, djece i staraca.

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

©2019 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.