Vijesti

Đurić: Vučićeva posjeta Kosovu neizmjerno znači našem narodu

Đurić: Vučićeva posjeta Kosovu neizmjerno znači našem narodu

BEOGRAD - Posjeta Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije i neizmjerno znači našem narodu, kaže Marko Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je naveo da će Vučić u Kosovskoj Mitrovici razgovarati sa svim vodećim predstavnicima Srba i narodom, a da će nakon toga posjetiti Laplje selo.

"Našim ljudima u ovom teškom trenutku ova poseta znači da je čitava Srbija sa njima, da podržava njihovu borbu i ostanak i opstanak i niko nije srećniji od Srba na KiM da vidi predstavnike svoje države Srbije" naveo je Đurić.

On ističe da je odluka predsjednika Srbije da posjeti Srbe na Kosovu “od izuzetnog - suštinskog značaja”.

"Nema većeg ohrabrenja, i veće solidarnosti i zajedničke borbe od toga ne može biti", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je u Banjskoj, odgovarajući na pitanja o stavu Prištine u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića i da nude razmjenu informacija, rekao da "nas reči ne interesuju već samo dela".

"Neka kažu ko je ubica, neka pomognu da se on pronađe i ako nisu u stannju, neka omoguće organima Srbije da nesmetano vode istragu. Mi ćemo našu istragu svakako sprovesti, a njihovo odbijanje da na aktivan način pomognu govori već o tome kakve su namere", rekao je Đurić.

Što se dijaloga u Briselu tiče, Đurić je rekao da je zahtev Srbije samo da im kažu ko je ubio Ivanovića "pa da razgovaraju dalje".