Vijesti

U RS virusom korona zaraženo još 69 osoba

U RS virusom korona zaraženo još 69 osoba

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u RS na virus korona testirano je 447 uzoraka, novih zaraženih je 69, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

 

On je dodao da su u pitanju 25 muškaraca i 44 žene.

"22 osobe su iz Banjaluke, 11 Teslića, devet iz Dervente, osam iz Doboja, četiri iz Broda, po dvije osobe iz Prnjavora, Modriče, Gradiške i Čelinca, te po jedna osoba Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Zvornika, Vukosavlja, Petrova, Laktaša i Kneževa", rekao je Šeranić.

Ukupan broj zaraženih u RS je sada 969.

"Ukupno su preminule 42 osobe, a 381 osoba je oporavljena", naveo je Šeranić.

Naveo je da su testirana i 44 lica iz lokalnih karantina, a kod tri osobe iz karantina u Tesliću su pozitivni nalazi. To pokazuje da je mjera smještanja osoba koje dolaze iz inostranstva u karantin dala rezultat.

U UKC-u Srpske na liječenju su 152 pacijenta od kojih je 48 sa težom kliničkom slikom, šest na respiratoru, jedna na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije, a sedam ih u izolaciji čeka nalaz.

Na staroj lokaciji banjalučke Hirurgije nalazi se 25, a na Pulmologiji 65 lica sa lakšom do srednje teškom kliničkom slikom.

U bolnici u Doboju nalaze se 43 pacijenta, Trebinju i Istočnom Sarajevu po 12, Prijedoru šest, a Foči četiri.

"Imamo povećan broj lica koja su zbrinuta na odjeljenju bolnice u Doboju. U toku dana ću vjerovatno posjetiti Doboj kako bih sa menadžmentom vidio o čemu se radi, iako imamo podatke da su lica iz staračkih domova smještena u ovu ustanovu", rekao je Šeranić.

U Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci smješteno je 141 lice koje je špozitivno na virus korona, ali nema simptome, u Studentskom centru u Trebinju 11, Studentskom centru u Zvorniku dva, Domu učenika u Bijeljini jedno, dok u Istočnom Sarajevu, Palama i Foča nema lica u ovoj vrsti smještaja.

Pod zdravstvenim nadzorom u Srpskoj nalazi se 3.926 osoba, a ta mjera okončana je kod 24.059 lica.

Na graničnim prelazima u posljednja 24 časa u Srpsku je ušlo 89 osoba, 84 su izašle iz karantina pri graničnim prelazima, a jutros je u njima bilo devet lica.